Hemelvaart Fiets4daagse Delden
Hemelvaart Fiets4daagse Delden
10 t/m 13 mei 2018
Home | Informatie | Routes| Sponsoren | Links | Contact
kasteel Twickelwatertoren DeldenWatermolen de Oldemeule

Hemelvaart Fiets4daagse Delden 10 t/m 13 mei 2018

Inschrijven kan op alle startdagen tussen 9.00 en 12.00 uur.
Op Hemelvaartsdag kunt u zich inschrijven en starten voor de Rabobank Langestraat 61, 7491 AB Delden. Voor de overige dagen kan dit bij de VVV, Langestraat 29,
7491 AA Delden.

Onderweg komt u langs één of twee stempelposten. Bovendien is er regelmatig een rustpunt mogelijk op een bankje in het bos, aan de rand van een weiland of op een terras van een café-restaurant in of nabij de kernen en buurtschappen waar u langs fiets. Dankzij de plaatselijke ondernemers bieden we u elke dag een traktatie voor onderweg aan. De finish is elke dag bij een ander café/restaurant in Delden.

Naast fietsen is er deze dagen rondom Hemelvaartsdag veel te doen in Delden. Zo is er op Hemelvaartsdag een grootse braderie.

In Delden is het van oudsher goed toeven; gelegen aan de historische verkeersweg van Amsterdam naar Berlijn is de stad ingesteld op het ontvangen van gasten. De oude herberg De Kroon herinnert aan de dagen, dat de postkoets Delden aandeed en de paarden tot rust konden komen.

Tot op de dag van vandaag is Delden een pleisterplaats van formaat gebleven. Een groot gedeelte van de stadskern dateert uit de periode dat Delden stadsrechten kreeg (1333). Een wandeling door de oude stadskern van Delden met meer dan zeventig monumenten is een openbaring. In heel Delden is de band voelbaar met Twickel. Dit grootste particuliere landgoed van Nederland omvat een kasteel met voorhof, tuinen en bijgebouwen. Maar ook monumenten met een grote historische waarde.

Museumboerderij De Wendezoele, de Noordmolen, de Houtzaagmolen, het Zoutmuseum, de Oude Blasiuskerk en de RK Blasiuskerk zijn zeker een bezoek waard. Een bezoek aan de vele galerieën is ook mogelijk. Verder leent de omgeving zich uitermate goed voor tochten te voet, per fiets, op de skeelers, met de huifkar of met de auto. Sportvissers kunnen hier hun hart ophalen aan het Twentekanaal. Meer informatie over Delden en de omgeving vindt u op www.vvvhofvantwente.nl.